TWEEDE KAMERVERKIEZINGEN 2023
Met de tools van Kieskompas hebben kiezers veel mogelijkheden om te achterhalen waar politieke partijen voor staan en waar ze van elkaar verschillen. De informatie in alle tools van Kieskompas is gecheckt, alle antwoorden van politieke partijen zijn gecontroleerd. Dat maakt Kieskompas tot de meest betrouwbare stemhulp. Dit zijn onze tools bij deze verkiezingen.

Kieskompas
Het algemene Kieskompas. 30 stellingen over onderwerpen die nu actueel zijn in het politiek-maatschappelijke debat. Al sinds 2006. Samen met Trouw.

Kieskompas met een vleugje regio
Het is mogelijk om een Kieskompas in te vullen met extra vragen over de provincie waar u woont. De regionale stellingen zijn gemaakt met input van de regionale omroepen.

Kieskompas met hulp van Steffie
Het algemene Kieskompas en de Kieskompassen met een vleugje regio, kunnen ook met behulp van Steffie worden ingevuld. Voor iedereen die politiek best moeilijk vindt. Dit is een co-productie van Kieskompas met Stichting Leer Zelf Online. De hulp van Steffie bij de Kieskompassen met een vleugje regio is gefinancierd door Stichting RPO. 

WoonKieskompas
De diepte in, rondom het thema 'wonen'. Een van de belangrijkste topics op dit moment. Samen met Vereniging Eigen Huis, Aedes en Woonbond. 

ZorgKieskompas
Voor wie meer wil weten over de standpunten van politieke partijen op het gebied van de zorg. Gemaakt met Actiz en Zorgverzekeraars Nederland. 

EnergieKieskompas
Wat willen politieke partijen rondom verduurzaming? Hoe moet het verder met de energietransitie? Met Nederlandse Vereniging Duurzame Energie, Gasunie en Energie Beheer Nederland. 

KiesHart
Welke politicus lijkt het meest op jou? Niet gebaseerd op inhoudelijke standpunten, maar op basis van persoonlijkheid en 'type mens'. Deze bijzondere tool is ontwikkeld in opdracht van Talpa Network / Hart van Nederland.

SAMENWERKING EN FINANCIERING

Kieskompas is met maar liefst zeven stemhulpen actief tijdens de Tweede Kamerverkiezingen 2023. Bij elk instrument zijn weer andere opdrachtgevers en partners betrokken. De verantwoordelijkheid voor elke stemhulp berust volledig bij Kieskompas; dit gebeurt onafhankelijk van politieke partijen en/of opdrachtgever.