Over Kieskompas

De meeste mensen kennen ons als online stemhulp bij verkiezingen. Maar eigenlijk zijn we een onderzoeksbureau. Kieskompas richt zich als onderzoeksbureau op het in kaart brengen van politiek-maatschappelijke opinies. Dat doen we door het uitvoeren van kwantitatief onderzoek (op panels met meer dan een miljoen deelnemers wereldwijd) en door de inzet van online tools.

Kieskompas is opgericht in 2006, heeft academische roots en bestaat uit een team van enthousiaste wetenschappers. Opdrachtgevers zijn wetenschappelijke instituten, overheden, belangenorganisaties, mediabedrijven en wetenschappers. 

Onze online tool Kieskompas geldt als de meest betrouwbare stemhulp van Nederland. Tijdens verkiezingen in binnen- en buitenland maken we inzichtelijk wat de belangrijke politieke kwesties zijn en hoe de verschillende partijen hier over denken. Zo helpen we kiezers met het maken van een weloverwogen keuze. Zorgvuldig, betrouwbaar en onafhankelijk.

Kieskompas is lid van branchevereniging MOA: het expertise center voor Marketing insights, Onderzoek en Analytics. Klik hier voor meer informatie. 

Uiteraard beschikken wij over een uitgebreid privacy protocol. Een extern bureau (ICTRecht) voert jaarlijks een privacy audit uit bij Kieskompas.